Мотивация на персонала – 10 съвета за подобряване на резултатите на работното място

Продължение от 20 април 2012...

мотивация6. Повишена отговорност

Всички знаем, че някои служители не са достатъчно амбициозни и нямат никакво желание да се развиват на работното си място, но огромното мнозинство от работниците искат шанс да поемат повече отговорности.

Винаги бъдете наясно с възможностите за обучение, което ще даде на служителите ви необходимите умения и средства, за да напредват в кариерата си.

Винаги се опитвайте да запълните вакантните позиции с вътрешни кандидати, преди да се търси външен кандидат за свободната позиция. Това ще създаде култура на кариерно развитие и запазване на институционалната памет и организационното знание., Така ще могат да се прехвърлят и повишават в длъжност служителите на фирмата, по време на тяхното  кариерно развитие

мотивация7. Добра заплата

Robert Bosch, основател на най-голямия в света доставчик на автомобилни  части, заявява: "Аз не плащам добри заплати защото имам много пари;аз имам много пари, защото плащам добри заплати." Ако искате мотивирани, високо продуктивни служители трябва да плащате на хората си, в съответствие с тяхните способности и производителност. Добрите служители са мотивирани от повече от просто „добро заплащане”. Никога не позволявайте ниското ниво на  заплащане,  да бъде използвано от ваши конкуренти за да откраднат най-добрите ви хора.

8. Добри условия на труд

Ако искате да получите най-доброто от хората си, трябва да се създаде среда, която улеснява успеха. Като минимум, трябва да предложите безопасна, чиста и сигурна работата на работната площадка. За да получите най-доброто от работниците и служителите си, трябва да им помогнете да се гордеят с работното си място, дори ако това е само една кабинка или работно бюро. Оставете хората да персонализират своите места за работа със снимки или малки дрънкулки, които им харесват. Така  те ще чувстват че има място в тази компания, което принадлежи единствено на тях.

9. Част от екипа

Чувството да бъдеш част от неработещ екип е негативен емоционален опит, който води до нисък морал, ниска производителност, както и високото текучество. Големият треньор Винс Ломбарди, веднъж отбелязва, "индивидуалният ангажимент на всеки един към груповото усилие - това е, което е смисълът на работата в екип, работата на фирмата, работата в обществото ицивилизация като цяло".

 Ние всички сме социални същества и искаме да бъдем част от работещ екип,  , където можем да даваме и получаваме подкрепа, помощ и насърчение. Организациите могат да впрегнат този естествен човешки стремеж за постигане на цели, които са от взаимна полза както за организацията и нейните служители.

мотивация10. Помощ при решаването на лични проблеми

Колко пъти сте чували за лош шеф, който казал на своите служителида оставят проблемите си на вратата и да се съсредоточат върху работата си? За съжаление, в такава ситуацияте вероятно оставят мотивацията и продуктивността си също на вратата. Умните мениджъри знаят, че не е тяхно задължение да бъдат консултанти или терапевти, когато служителят има личен проблем, но е негово задължение да следи кога това се случва, защото когато един от служителите си има лични проблеми, те засягат неговата ефективност на работното място. Те трябва да имат добри отношения и отворено общуване с персонала си, така че служителите да се чувстват спокойни да помолят за помощ, да споделят че имат проблем. Когато това стане, те могаг да бъдат насочени към отдел "Човешки ресурси" или служител, който се занимава с програмите за подпомагане

Related Articles:

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS

Връзки: , , , ,

Един отговор to “Мотивация на персонала – 10 съвета за подобряване на резултатите на работното място”

 1. Костантин says:

  Интересан информация и остава да се надяваме, че нашите работодатели я знаят и “претворяват в дела” във фирмите си. Въпреки това, в момента май най-важното за повечето хора са парите.

Оставете коментар